Midii în ulei

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
La marinat: 8 ore
• 200 g midii • 100 g roșii uscate conservate în ulei
• 1 lingură amestec de ierburi de Provence
• sare, piper
• 1 lămâie • 200 ml ulei

Se curăță midiile, se freacă cu peria și se îndepărtează toate exemplarele care nu sunt intacte sau sunt deschise.
Restul de midii se așază într-o oală, se acoperă și se dau în clocot. Se lasă să fiarbă cca 7 min., până ce se deschid.
Apoi se scurg (se elimină exempla­rele care nu s-au deschis la fiert) și se lasă să se răcească.
Se amestecă midiile cu roșiile tăiate fâșii, ierburi de Provence și piper.
Se rade coaja de lămâie și se adaugă în vasul cu midii, împreună cu sucul de lămâie.
Se adaugă uleiul și se pune totul într-un borcan filetat.
Se închide ermetic și se lasă să se marineze la frigider peste noapte. Salata se servește a doua zi, cu pâine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*