Midii în stil provensal

Credit foto: aquariagirl1970/2012/shutterstock.com
Credit foto: aquariagirl1970/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 kg midii • 1 ceapă 
• 2 căței de usturoi 
• 2 cepe verzi
• 200 g morcovi 
• 3 fire pătrunjel 
• 3 fire busuioc
• 3 linguri ulei de măsline 
• 1 conservă mică roșii în bulion
• 200 ml vin alb • sare, piper

1 Se spală midiile și se îndepăr­tea­­ză exemplarele deschise. Se toacă ceapa și usturoiul. Ceapa verde se taie rondele. Se taie mă­runt morcovii. Se toacă pătrunjelul și busuiocul.
2 Se călesc în ulei ceapa, usturoiul și ceapa verde. Se adaugă morcovii și se călesc. Se adaugă roșiile și vinul și se fierb la foc 
moale cca 8 min.
3 Se adaugă în vas scoicile 
și verdeața, sare și piper. Se acoperă și se lasă să fiarbă cca 10 min., până ce scoicile se des­chid. Se servesc cu pâine albă baghetă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*