Midii cu paste

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
• 800 g midii • 2 cepe • 4 linguri ulei
• 170 ml vin alb • 150 g ciuperci Champignon • 2 ardei iuți tocați
• 2 căței de usturoi • 4 fire pătrunjel
• 500 g paste scoici • sare, piper

Se spală midiile cu o perie, îndepărtând resturile de nisip și „bărbile“. Se îndepărtează eventualele exemplare deschise.
Restul se așază într-o oală; se adaugă ceapa curățată, 2 linguri de ulei și vinul; se fierb cca 7 min.
Se scurg midiile și se păstrează zeama. Se îndepărtează midiile care nu s-au des­chis la fiert. Restul se păstrează la cald.
Se fierb pastele al dente, conform indi­cațiilor de pe ambalaj. Se adaugă 2 linguri de ulei și pătrunjelul; se păstrează la cald.
Se curăță restul de ceapă, se toacă și se călește în ulei; se adaugă ciupercile, ardeiul iute, usturoiul tocat și pătrunjelul. Se sărează, se piperează și se fierb 4 min. Apoi se adaugă supă și se fierbe
la foc iute, până ce lichidul își reduce volumul cu o treime. Se adaugă midiile în acest sos și se repartizează pe farfurii, cu pastele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*