Mere trase în țeapă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții/ Prep.: 20 min.
• 125 g alune tocate
• 4 mere • 100 g zahăr
• 2 linguri miere • 1 lingură unt
• 150 ml frișcă nebătută

1. Se prăjesc 125 g alune tocate și se așază într-o farfurie adân­că. Se spală 4 mere, se șterg și se înfig în câte o țepușă de lemn.
2. Se fierb 15 min. 100 g zahăr cu 2 lin­guri de miere, 1 lin­gură de unt și 150 g frișcă nebătută. Va lua naștere un caramel moale.
3. Cu ajutorul țepușelor de lemn, merele se tăvălesc bine mai întâi prin caramelul fierbinte, apoi prin farfuria cu alune prăjite.
4. Merele se învârt de țepușe până ce se lipesc bine alu­nele. Se așază apoi merele pe un platou și se lasă să se usuce bine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*