Mere coapte umplute cu brânză

Credit foto: Timolina/2012/shutterstock.com
Credit foto: Timolina/2012/shutterstock.com

Pentru 4 porții:

Se încinge cuptorul la 180 ºC.
Se spală 4 mere; se golesc de cotoare, eventual se decojesc decorativ.
Se așază într-o formă unsă cu unt și se ung peste tot cu 2–3 linguri unt.
Se rumenesc în cuptor 35–40 min.
Se amestecă 200 g brânză ricotta sau urdă dulce cu 50 g zahăr pudră, 2 linguri ciocolată rasă,
1 lin­gu­riță merișoare uscate și 2 linguri fistic tocat grosier.
Se bat 100 ml frișcă și se înglobează în compoziția de brânză. Se scot merele din cuptor
și se lasă să se răcorească puțin. Se umplu cu crema de brânză, folosindu-se un șpriț.
Înainte de servire, se pudrează cu 1–2 linguri zahăr pudră.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*