Mere coapte cu stafide

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 mere mari • 50 g fructe confiate asortate
• 4 linguri stafide • 30 g zahăr
• 2 linguri miere fluidă • 50 g migdale tocate
• 1 praf scorțișoară măcinată • 70 g unt
• 150 ml vin dulce

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se spală merele, se șterg și se crestează modele cu cuțitul în coaja lor. Se îndepărtează co­toarele; merele se așază într-o formă de sufleu plată și unsă cu puțin unt. Pentru umplutură, se toacă mărunt fructele confiate și se a­mes­tecă împreună cu stafi­dele, zahărul, mierea fluidă, scorțișoara și migdalele tocate.
Merele se umplu cu amestecul de fructe și se așază pe fiecare măr câte o bucățică de unt. Se toarnă în formă vinul și se coc merele cca 30 min. Se servesc imediat, cu sos sau înghețată de vanilie.

Per porție: 450 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*