Mere coapte cu miere

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 bucăți / Preparare: 45 min.
• 4 mere • 1 lingură suc de lămâie
• 1 portocală • 1 banană
• 1 lingură rom
• 3 linguri nuci măcinate
• 1 praf scorți­șoară măcinată
• 1 praf cui­șoare măcinate
• 1 praf ana­son măcinat
• 2 linguri miere

Se taie căpăcelele de la mere, cu tot cu codițe. Se sco­bește parțial miezul și se unge interiorul cu suc de lămâie. Se rade pulpa de măr.
Se taie cuburi pulpa de portocală și de banană; se adaugă la merele rase; se stropește cu restul de suc de lămâie și cu rom. Se presară nuci și se adaugă mirodenii și miere; se amestecă.
Se umplu merele cu această compoziție și se acoperă cu căpăcelele; se așază într-o formă unsă cu margarină și se coc 25-30 min. în cuptorul încins la 190 °C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*