Melomakarono

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

50 bucăți / Prep.: 2 ore
• 350 g făină • ½ plic praf de copt • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
• 1 praf de sare • 40 g unt moale • 45 g zahăr pudră • 1 ou
• 60 ml ulei de măsline • 65 ml suc de portocale
• ½ linguriță scorțișoară măcinată • 1 praf cuișoare măcinate
Glazură:
• 120 g zahăr tos • 100 ml apă • 6 linguri miere • 120 g nuci tocate
• scorțișoară măcinată

Într-un castron se amestecă făina cu praf de copt, bicarbonat, scorți­șoară, cuișoare și sare. În alt castron se bate untul și se înglobează treptat zahărul, urmat de ou. Se toarnă treptat uleiul și la final sucul de portocale, treptat. Această compoziție se adaugă la cea de făină și se frământă aluatul cca 5 min. (dacă este nevoie, se mai adaugă făină). Se înfășoară aluatul în folie și se dă la frigider 1 oră.
Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat groasă de 3 mm; se decupează steluțe cu o formă specială și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se înțeapă fiecare steluță în mai multe locuri cu furculița. Se coc 15 min. în cuptorul încins în prealabil la 170 ºC. Se lasă
să se răcească și se păstrează într-o cutie de tablă.
Înainte de servire, fursecurile se decorează cu o glazură: se ames­tecă zahărul cu apă, se adaugă mierea și se dă în clocot. Se lasă să fiarbă
4 min. amestecând. Se amestecă nucile cu scorțișoară. Când siropul nu mai este fierbinte, se introduc în el steluțele și se presară amestecul de nuci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*