Melci de cozonac cu căpșuni

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

După cum se știe, datina cere ca în ziua de Înălțare pe masă să fie ouă roșii, pască și cozonac, întocmai ca în ziua
de Paște!

Ingrediente pt. 10 bucăți
•500 g făină
•1 plic drojdie uscată
•250 ml lapte
•100 g miere
•125 g unt •sare •600 g căpșuni
•8 linguri zahăr gelifiant
•1 linguriță coajă de lămâie rasă
•zahăr pudră pentru ornat

Preparare
1. Se frământă un aluat din făină, drojdia uscată, laptele cald, mierea, 80 g unt topit și 1 praf de sare. Se lasă să crească 20 min. la căldură. Se mai frământă apoi o dată și se lasă să crească încă
40 min.
2. Cuptorul se încinge la 180 ºC. Se mai frământă o dată aluatul, pe planșeta tapetată cu făină, și se întinde din el cu sucitorul o foaie dreptunghiulară, de 60×35 cm.
3. Se spală și se curăță căpșunile. Se taie cuburi 500 g căpșuni, iar 100 g se taie felii. ­Pe foaia de aluat se presară cuburi de căpșuni și zahărul gelifiant, coaja de lămâie rasă și restul de unt tăiat cuburi. Se rulează și se taie în 10 bucăți.
4.Ruladele de cozonac se așază într-o formă de tort (Ø 26 cm) unsă și se coc în cuptorul pregătit timp de cca 40 min. Se servește cu felii de căpșuni proaspete și zahăr pudră.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*