Melci de cozonac cu afine

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 9 bucăți
•500 g făină
• 1 praf sare
• 1 cub drojdie
• 125 g zahăr
• 1 ou
• 200 ml lapte
•155 g unt
• 100 g afine uscate
• 75 g fistic tocat

Preparare
Într-un castron se așază făina, amestecată cu sare; se face o gropiță la mijloc. Se așază înăuntru drojdia zdrobită, 50 zahăr și 100 ml apă călduță. Se adaugă ou, 150 ml lapte călduț și 75 g unt și se frământă aluatul. Se acoperă și se lasă să crească la căldură până își dublea­ză volumul. Se mai frământă apoi o dată și se mai lasă să crească cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180 ºC.Se întinde o foaie de aluat (40 x 25 cm) și se unge cu 30 g unt topit. Se presară afine și fistic și se rulează pe latura scurtă. Se taie ruloul în 9 felii, care se așază una lângă alta într-o tavă (25 x 25 cm) unsă. Se mai lasă să crească 30 min. În 50 ml lapte fierbinte se lasă să se to­peas­că 50 g zahăr și 50 g unt; cu această compoziție se desenează spirale pe prăjitură. Se coace 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*