Melci cu iaurt

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB30 bucăți / Preparare: 30 min. Răcire: 2 ore / Coacere: 30 min.
• 1 ou • 50 g zahăr • 1 plic zahăr vanilat
• 3 picături esență de vanilie • 100 g iaurt
• 150 g unt • 225 g făină • 1 linguriță praf de copt • 200 g masă de marțipan
• 100 g migdale tocate • 3 linguri gem de caise

Se separă ouăle. Se amestecă zahărul tos cu zahăr vani­lat, esență, gălbenuș, iaurt și unt. Făina se ames­tecă împreună cu praf de copt și se înglobează în această compoziție. Se frământă aluatul, se înfășoară în folie și se dă la frigider timp de 60 min.
Pe planșeta tapetată cu făină se întinde cu sucitorul o foaie dreptunghiulară de aluat de 30×40 cm.
Se frământă compoziția de marțipan și se întinde separat o foaie de marțipan de cca 30×40 cm. Foaia de aluat se unge cu albuș. Se acoperă cu foaia de mar­țipan și se unge cu albuș.
Se rulează pe latura lungă și se unge ruloul cu albuș; se tăvălește apoi prin migdale și se presează puțin.
Se lasă să stea la frigider timp de cca 60 min. Cuptorul se încinge la 180 ºC. Ruloul se taie felii groase de 1 cm, se așază
pe o tavă tapetată cu hârtie
de copt și se coace cca 25 min. Se amestecă gemul cu 1 lingură de apă și se lasă să fiarbă puțin. Apoi se unge cu el prăjitura.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*