Mega-sarmale de curcan

Credot foto: Burda Romania
Credot foto: Burda Romania
Credot foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 8 porții
•1 varză albă •sare, piper
•2 piepți de curcan •12 linguri ulei
•boia dulce •750 ml supă de pui
•sucul de la 1 lămâie
•1 praf zahăr
•120 ml smântână

Se îndepărtează foile exterioare ale verzei. Se crestează cotorul verzei astfel încât să se desfacă î16 frunze mari. Aceastea se spală, se opăresc în apă clocotită, se trec prin jet de apă rece și apoi se lasă să se scurgă.
Se spală carnea de curcan, se șterge, se sărează și se piperează. Se încing 6 linguri de ulei într-o cratiță și se adaugă boia dulce. Se prăjesc pe rând piepții de curcab și fiecare dintre ele se învelește în câte 8 frunze de varză. Se leagă cu ață de bucătărie.
Cuptorul se încinge la 200 ºC. Bucățile de carne de curcan înfă­șurate în varză se prăjesc împreună în 6 linguri de ulei. Se toarnă supa și se coace friptura la cuptor 45 min. Se scoate apoi carnea și se lasă să stea în cuptor cca 10 min., ca să se odihnească.
Se adaugă la sosul de la friptură suc de lămâie și zahăr. Se înglobează amidonul și se dă în fiert. Se sărează și se piperează, apoi se adaugă smântână.
Se taie carnea de curcan felii și se așază pe farfurii împreună cu sosul grecesc. Se servește alături o garnitură de pilaf cu legume sau chiar de varză călită.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*