Medalion de somon cu piersici

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Preparat de Antonio Passarelli în bucătăria noastră. Mulțumim!

2 porții / Preparare: 50 min.
• 2 bucăți medalion somon (aprox. 200 g fiecare)
• 2 piersici mari și tari • sucul de la 1 lamâie și 1/2 portocală
• 2 linguri zahăr brun • 100 g unt
• 2 linguri ulei măsline • 1/2 legătură coriandru verde
• câteva fire pătrunjel • sare, piper • 100 ml vin alb
• 50 ml vin ars

Se spală peștele, se șterge cu un prosop absorbant de hârtie, se sărează, se piperează. Piersicile se taie în 4 și se extrage sucul din citrice.
Într-o tigaie teflonată se încălzesc 50 g unt și 2 linguri ulei măsline și se pun bucățile de pește câte 2 minute pe fiecare parte.
Se adaugă jumătate din sucul de lămâie, coriandrul tocat și coniacul.
Într-o altă tigaie teflonată se încălzește restul de unt, se pun piersicile, iar după 2 minute se presară peste ele zahărul brun, se ames­tecă ușor, ca să nu se distrugă fructele, se condimen­tează cu sare, se toarnă vinul, sucul de portocale și pătrun­jelul mărunțit.
În această compoziție se încorporează bucățile de pește care, împreună cu sosul format, se mai lasă 1 minut la foc mic.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*