Medalioane de purcel cu fasole verde

Credit foto: jurajkovac/Fotolia.com
Credit foto: jurajkovac/Fotolia.com
Credit foto: jurajkovac/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 400 g mușchi file de porc
• 16 felii bacon • 2 linguri miere • 2 lingurițe ghimbir ras
• 6 linguri sos de soia
• 600 g fasole verde
• 2 cepe tocate • 1 ardei iute tocat • 2 linguri ulei
• 200 ml vin roșu • piper

Se taie mușchiul în 8 medalioane și în jurul fiecăruia dintre ele se fixează câte o felie de bacon. Se ung cu un amestec de miere, ghimbir și sos de soia; se lasă să se marineze 2 ore. Fasolea verde se fierbe 10 min. într-o cantitate mare de apă cu sare. Se trece prin  jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Se fac mă­nun­chiuri de câte 6 păstăi de fasole, care se înconjoară cu câte o felie de bacon; se fixează.
Se călesc în ulei ceapa și ardeiul iute; se toarnă vin și se lasă să fiarbă 10 min. Se adaugă sare și piper după gust. Me­dalioanele se scot din marinată și se frig pe grătar 10 min. Mănun­chiu­rile de fasole se să­rează, se pipe­rează și se frig pe grătar 6 min. Se servesc alături de medalioane.
Prep.: 30 min. Marinare: cca 2 ore
La foc: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*