Mazurek

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 12 bucăți
• 300 g unt • 525 g făină • 1 plic praf de copt • 100 g zahăr • 3 gălbenușuri
Umplutură
• 125 ml iaurt • 500 g brânză de vaci • ½ plic budincă de vanilie • 1 plic zahăr vanilinat • gem de căpșuni

1 Într-un castron se amestecă untul moale cu făină, praf de copt, zahăr și gălbenușuri; se amestecă aluatul și se dă la frigider cca 30 min.
2 Se prepară umplutura: se amestecă iaurtul cu brânză de vaci, praf de budincă și zahăr. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se scot două treimi din cantitatea de aluat și se așază în tavă, cu mâna, în strat uniform, cu marginile ușor ridicate.
3 Se unge aluatul cu un strat foarte subțire de gem, aplicat cu pensula. Apoi se așază umplutura de brânză și deasupra se rade restul de aluat, pe răzătoarea mare.
4 Se coace prăjitura timp de cca 40 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se scoate apoi din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de servire.

Preparare: 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*