Mazăre cu ghimbir

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB6 porții/Preparare: 20 min.
• 600 g mazăre mange-tout
• 50 g rădăcină de ghimbir
• 1 lămâie • 3 linguri ulei
• 2 căței de usturoi • 3 linguri sos de soia
• 100 ml supă de legume
• 1/2 legătură coriandru verde

Se spală mazărea mange-tout, se curăță și se scurge. Se decojește rădăcina de ghimbir și se taie felii foarte subțiri. Se spală lămâia cu apă fierbinte și se taie felii foarte subțiri.
Se încinge uleiul într-o ti­gaie; se adaugă us­turoiul pisat, mazărea, so­sul de soia și supa. Se sărează, se piperează și se lasă să dea în clocot; apoi se lasă să fiarbă la foc
mijlociu, cca 5 min.
Se așază legu­mele într-un castron și se presară deasupra frunze de coriandru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*