Mâncare de praz

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 400 g carne de vită • sare • piper
• 1 ceapă mare • 2 căței de usturoi curățați • 3 linguri ulei • ½ linguriță amidon • 1 linguriță chimen • 700-800 ml supă de vită • 2 fire praz • 1 morcov
• ½ ceașcă orez cu bob lung • pătrunjel

Se taie carnea cuburi, se sărează și se piperează. Ceapa se toacă și se că­lește în ulei; se adaugă carnea și se lasă să fiarbă până se evaporă tot lichidul. Se presară amidon și chimen, apoi usturoiul pisat; se amestecă și se toarnă 350 ml supă; se acoperă și se lasă să mai fiarbă la foc mijlociu, cca 30 min.
Se adaugă morcovul tăiat în bucăți de 1 cm grosime și prazul tocat. Se presară orez și se toarnă restul de supă;
se mai fierbe 20-25 min, până ce se înmoaie orezul. La final, se presară pătrunjel tocat.
Preparare: 2 ore 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*