Mămăligă verde cu pesto de leurdă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru pesto de leurdă:
• 3 fire de busuioc
• 1 legătură leurdă
• 1 praf de sare
• 2 linguri semințe de pin
• 2 linguri parmezan ras
• 4 linguri ulei de măsline
Pentru sos:
• 500 g ciuperci Champignon  • 1 ceapă • 1 cățel de usturoi
• 2 linguri ulei • 75 ml vin alb
• 75 ml supă de legume
• 300 ml smântână • sare, piper
Pentru mămăligă:
• 400 ml supă de legume
• 125 g mălai • sare • 4 linguri pesto • 2 linguri parmezan

Se prepară pesto de leurdă: se spală busuiocul și se pun câteva frunze deoparte; restul se toacă și se pasează cu leurda, sare, semințe de pin și parmezan. Se înglobează treptat câte o picătură de ulei și se pasează în continuare. Se dă apoi compo­ziția la rece.
Se taie felii ciupercile. Se toacă usturoiul și ceapa și se călesc într-o tigaie, în ulei. Se adaugă ciupercile și se prăjesc 15 min. Se toarnă vin, supă și 250 ml smântână. Se sărează, se piperează și se fierbe 10 min. Se adaugă res­tul de smântână și 4 linguri de pesto.
Se dă în clocot supa și se înglobează mălaiul, amestecând. Se adaugă 4 linguri de pes­to și sare și se amestecă până se desprinde de fundul vasului. Se ia de pe foc și se scot găluște, cu lingura. Se servesc cu ciuperci și parmezan.
Preparare: 40 min.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*