Mămăligă friptă

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 1,1 l supă de pasăre
• 200 g mălai instant
• sare, piper
• 5 linguri ulei de măsline
Garnitură:
• 400 g spanac
• 25 g unt
• 2 cepe
• 2 căței de usturoi
• 3 linguri de smântână dulce
• sare, piper

Se dă supa în clocot, apoi se reduce temperatura și se adau­gă mălaiul în ploaie, a­mes­tecându-se continuu. Se ames­tecă intens timp de 5 mi­nute, până ce mămăliga se desprinde de pe fundul oalei.  Se sărează și se piperează.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se unge cu 1 lingură de ulei, cu pensula. Se pu­ne deasupra mămăliga și se la­să să se întărească. Apoi se taie pătrate și se prăjesc pe am­bele fețe, în restul de ulei.
Se topește untul într-o tigaie; se călesc ceapa și usturoiul tocate. Se adaugă frunzele de spa­nac; se călesc puțin. Se toar­­nă apoi smântâna; se condimentează cu sare și piper.  Se ia vasul de pe foc, se pune pe farfurii mămăliga frip­tă și
se toarnă sosul de spa­nac.

Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*