Mămăligă crocantă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 12 bucăți
• 1 l apă • 1 linguriță unt
• 400 g mălai instant • 1 linguriță sare • 2–3 linguri ulei de măsline
• 2 lingurițe amestec de ierburi de Provence
• 40 g parmezan ras

Se prepară mămăliga: se pune apa la fiert într-o oală, cu sarea și uleiul. Când apa dă în clocot se toarnă, în ploaie, 1/3 din cantitatea de mălai și se amestecă încontinuu. Când începe să se îngroașe (după cca 1-2 min.), se toarnă și restul de mălai și nu se mai amestecă. Se mai fierbe cca 10 min. și apoi se amestecă energic; se mai lasă 2-3 min. Se ia de pe foc, se toarnă într-o tavă unsă cu unt, în strat uniform, și se mai dă la cuptor până se îngroașă bine. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Se taie felii de mămăligă, apoi fâșii de dimensiunea cartofilor prăjiți. Se frig într-o tigaie de teflon fără adaos de grăsime.
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Feliile de mămăligă se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu puțin ulei și se presară ver­deață și parmezan. Se dau la cuptor până se topește cașcavalul și se servesc alături de zacuscă.

Preparare:  20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*