Macrou la cuptor

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 1 oră 30 min.
Macrou:
• 8 fileuri mici de macrou • 80 ml ulei
• 1 praf piper de Cayenne • 2 lingurițe boia dulce • 1 linguriță coriandru măcinat
• 1 linguriță zahăr brun
• 1 linguriță muștar iute • câteva picături sos picant tabasco
• 2 lin­gu­rițe oțet de vin roșu • sare, piper
Cartofi:
• 800 g cartofi mici fierți în coajă
• 2-3 linguri ulei de măsline • 2 linguri smântână
• 2 linguri hrean ras
• 1 lingurițe ulei de măsline
• sare, piper • 1 ceapă roșie decojită și tocată
• 2 linguri ceapă verde tocată

Se așază fileurile cu pielea în sus și se crestează de câteva ori. Se pune deoparte o lingură de ulei; restul se amestecă într-un castron cu piper de Cayenne, boia și celelalte ingredi­ente, în afară de sare și piper. Se în­cinge cuptorul la 190 ºC. Se unge o formă cu uleiul pus deoparte și se pun bucățile de pește cu pielea în jos; se ung apoi bucățile cu amestecul de ulei și se coc la cuptor cca 20-25 min. Se stropesc cu sos din când în când.
Se taie în jumătăți cartofii și se prăjesc într-o tigaie mare cu ulei de măsline, cca 10 min. Se scot și se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.
Într-un castron se amestecă smântâna cu hrean, ulei de măsline, sare și piper. Se adaugă ceapa roșie și ceapa verde și se toarnă sosul peste cartofi. Se servesc alături de pește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*