Macaroane cu broccoli

Credt foto: Burda Cehia
Credt foto: Burda Cehia
Credt foto: Burda Cehia

5 porții / Preparare: 2 ore
• 300 g broccoli • 500 g macaroane
• sare, piper • 2 linguri ulei de măsline
• 3 linguri unt topit • 150 g cașcaval ras
• 1 legătură verdeață asortată (tarhon, pătrunjel, oregano)
•  2 roșii tăiate felii

Se despart buchețelele de broccoli și se spală în apă caldă; apoi se pun în apă clocotită; se lasă să se opărească cca 4 min. Se strecoară și se trec prin jet de apă rece. Apoi se lasă să se scurgă.
Se taie felii buchețelele de broccoli. Se pune la fiert o cantitate mare de apă; se așază macaroanele, se sărează și se fierb al dente. Se scurg macaroanele și se trec prin jet de apă rece; se adaugă puțin ulei.
Se unge o cratiță cu 2 linguri de unt topit. Se așază pe fund un strat de macaroane, apoi se așază o parte din cantitatea de broccoli;
se presară cașcaval. Se acoperă cu un nou strat de macaroane, broccoli și cașcaval; se procedează în continuare așa până ce se epuizează toate ingredientele. Deasupra trebuie să fie un strat de cașcaval și se presară cuburi din restul de unt.
Se încinge cuptorul la 175 °C; se coc pastele cca 20 min. Se servesc calde, presărate cu verdeață și felii de roșii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*