Lup de mare cu piureu de trufe

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef la restaurantul Barrio by the Embassy din capitală propune un fel principal cu pește, asezonat rafinat cu trufe

Ingrediente pentru 1 porție
• 1 filé de lup de mare (200 g)
• 200 g cartofi
• 15 ml ulei de măsline
• 10 ml ulei de trufe 
• 10 g pastă de trufe
• 1 felie de lămâie
• sare, piper • 1 fir de busuioc proaspăt

1 Se curăță cartofii, se spală 
și se taie cuburi. Se fierb și 
se scurg.
2 Se filetează peștele. Se condimentează cu sare și piper și se prăjește în ulei de măsline mai întâi cu partea cu pielea în jos. Se întoarce și se prăjește și pe cealaltă parte. Peștele se scurge pe un prosop de bucătărie.
3 Se prepară piureul de cartofi. Se înglobează uleiul de trufe și pasta de trufe. Se condimentează cu sare.
4 Se montează pe farfurie. Piureului i se dă formă cu un inel. Se ornează cu o felie de lămâie și cu un fir de busuioc proaspăt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*