Lipii umplute

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 25 min.
• 1–2 căței de usturoi • 2 lingurițe oregano
• 1 praf cimbru • 1 praf rozmarin
• 2 linguri ulei de măsline • 200 g iaurt
• sare, piper • 1 castravecior tăiat cuburi • 4 linguri măsline negre
• 1 ardei gras roșu tăiat felii • 2 cepe verzi tăiate inele
• 6 frunze de salată • 4 lipii

Se pisează usturoiul și se amestecă împreună cu ierburile; se înglobează 1 lingură de ulei, bătând cu telul. Apoi se încorporează iaurtul, sare și piper; sosul obținut se dă la frigider.
Se amestecă castravetele cu măsline, ardei gras și ceapă; se stropește cu restul de ulei și se amestecă.
Se rup frunzele de salată. Se taie puțin pe margine lipiile, ca să poată fi umplute și se așază puțin pe grătarul cuptorului, ca să se încăl­zească. Apoi se deschid și se umplu cu salată și legume. Se picură deasupra sosul de iaurt.

1 Trackback / Pingback

  1. Lipii umplute – Super Women

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*