Lipii cu salată de năut

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții/ Preparare: 45 min.
• 12 ouă de prepeliță • 1 ardei gras roșu • 1 ceapă roșie • 200 g frunze de spanac tinere • 12 roșii cherry
• 1 conservă năut • 8 lipii mici • ulei de măsline
• suc de lămâie • 50 g alune • 40 g semințe de susan
• 1 lingură boabe de coriandru • 1 lingură chimen
• 1 linguriță boia dulce
Vinegretă: • 150 g iaurt • 1 cățel de usturoi • 1 ardei iute • sare, piper

Se prepară mai întâi amestecul de condimente: se prăjesc fără adaos de grăsime alunele și susanul. Se pisează. Se prăjesc coriandrul și chimenul, se zdrobesc în piuliță și se adaugă la amestecul de alune. La final se presară boia, apoi se sărează și se piperează după gust.
Vinegretă: se amestecă usturoiul pisat cu chili tocat și iaurt; se sărează și se piperează. Se fierb ouăle (cca 2 min.), apoi se trec prin jet de apă rece, se decojesc și se taie jumătăți.
Se curăță ardeiul gras și ceapa și se taie mărunt. Se toacă frunzele de spanac și se taie sferturi roșiile; se amestecă toate cu boabe de năut și se stropesc cu ulei de măsline. Se adaugă apoi suc de lămâie, sare și piper. Se prăjesc puțin lipiile în cuptor și se servesc împreună cu salată, vinegretă, mirodenii și semințe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*