Linte cu legume

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g linte neagră (Beluga)
• supă de legume • 1 vânătă
• sare • 200 g roșii cherry
• 1 ardei gras verde • 1 ardei gras galben
• 1 ardei gras roșu • 2 linguri ulei
• 2 cepe • 1 priză coajă de lămâie rasă
• 2 linguri verdeață tocată (ceapă verde, pătrunjel) • 120 g caș

Lintea se lasă la înmuiat cca 5 ore în apă rece. Apoi se scurge și se așază într-o oală, turnând peste ea suficientă supă ca să o acopere complet. Se fierbe 10 min. la foc mijlociu. Se lasă să se răcească.
Se spală vânăta, se curăță, se taie bucăți și se sărează. Se lasă să se odihnească puțin pe o farfurie. Apoi se spală și se șterge. Se curăță ardeii grași de cotoare și semințe și pulpa se taie fâșii. Se taie ceapa în 6. Se adaugă la linte coaja de lămâie rasă. Se amestecă legumele cu 1 lingură de verdeață.
Pe o bucată de hârtie de copt se repartizează lintea, deasupra se așază legumele, se sărează, se piperează și se toarnă 1 lingură de ulei. Se împachetează și se fixează cu cârlige de lemn. Se așază pachetul într-o tavă. Se încinge cuptorul la 210 ºC și se coace preparatul cca 17–20 min. Se așază pe o farfurie și se deschide cu grijă (atenție la aburul fierbinte!). Se presară brânză și verdeață și se toarnă restul de ulei.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*