Linguine cu miel și pesto

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingr. pt. 4 porții
• 1 cățel de usturoi • 60 g semințe de pin • 125 ml supă de legume
• 5 linguri ulei de măsline • 1 lingură parmezan ras • 1 lingură oregano • 2 linguri pă­trun­jel tocat
• 6 curmale • 1/2 lin­guriță chimen • boia dulce • piper
• 500 g paste tip linguine • 6–8 frunze de radicchio • 500 g filé de miel

Se prepară sosul pesto: se toacă usturoiul și semințele de pin și se amestecă împreună cu supa de legume, 3 lin­guri de ulei de măsline, parmezan, oregano și pătrunjel. Se curăță curmalele de sâmburi și se toacă; se înglobea­ză în pesto. Se adaugă sare, chimen și boia. Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Se spală, se șterg și se taie fâșii frunzele de radicchio. Carnea se sărează, se piperează și se prăjește în restul de ulei, cca 6 min. pe toate părțile. În interior trebuie să rămână încă roz (fa­cem proba cu degetul: când o apăsăm, carnea trebuie să cedeze imediat, apoi să revină rapid la forma inițială). Dacă nu cedează la pre­siune, înseamnă că nu e pătrunsă.
Se scurg pas­tele și se amestecă într‑un castron cu radic­chio și pesto. Se taie carnea felii și se așază pe paste. Se ornează eventual cu ver­dea­ță.
Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*