Linguine cu lămâie

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 cepe roșii • 1 lingură ulei 
de măsline • 1 praf chili
• 300 g paste lungi (linguine) 
• sare, piper 
• 2 piepți de pui
• 1 lămâie 
• 1 mână de pătrunjel
Se curăță ceapa, se taie ju­mătăți, apoi felii. Într-o tigaie mare, se încinge 1 lingură de ulei și se prăjește ceapa cu chili cca 10 min.
Se fierb pastele într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.  Se scurg și se păstrează lichidul.
În tigaia cu ceapă se adaugă carnea tăiată bucățele și se prăjesc împreună cca 5 min. Se adaugă suc de lămâie și coajă de lămâie rasă, apoi se pun și pastele și pătrunjelul și se ames­tecă. Se adaugă 2 linguri de apă în care au fiert pastele și se încălzesc. Se sărează, se piperează și se servesc pastele calde.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*