Limbă de mare meuniere, cu sparanghel și capere

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Lestat Monroe pregătește filéuri de pește asezonate regal cu sparanghel

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 filéuri de limbă de mare
• 2 linguri unt • 1 cană făină
• 1 lingură zeamă de lămâie proaspăt stoarsă • 2 linguri capere sărate uscate, tocate
• 1 lămâie pentru decor
• 1 legătură sparanghel • sare, piper proaspăt măcinat

1 Într-o tigaie, se fierbe 1/2 l apă cu un praf de sare. Se curăță și se spală bine sparanghelul. Se taie în bucăți care să încapă în tigaie. Se fierbe sparanghelul cu vasul acoperit, avându-se grijă ca legumele să rămână crocante (6-8 min. sparanghelul mai gros și 3-5 min. cel tânăr.) Se scurge de apă și se pune deoparte.
2 Se condimentează peștele cu sare și piper. Se încinge 1 lingură de unt într-o
tigaie mare. Filéurile de pește se dau prin făină, se scutură de excesul de făină și se prăjesc la foc mediu 2-3 min. pe fiecare parte, până se rumenesc.
3 Se încinge a doua lingură de unt într-o tigaie mare, până când începe să devină maro. Se ia tigaie de pe foc și se înglobează zeama de lămâie și caperele. Se toarnă sosul peste pește și se servește împreună cu garnitura de sparanghel și lămâie.
Preparare: 20 min. La foc: 10 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*