Legume provensale

Credit foto: PhotoNAN/2012/shutterstock.com
Credit foto: PhotoNAN/2012/shutterstock.com

Pentru 2 borcane à cca 450 ml
• 2 dovlecel • 1 vânătă • 1 ardei gras galben• 1 ardei gras verde
• 2 roșii • 2 cepe • 2 fire rozmarin
• 2 fire cimbru
• 2 căței de usturoi
• cca 400 ml ulei de măsline
•3 linguri suc de lămâie
• 1 linguriță zahăr
• 1 linguriță semințe de fenicul
• piper, sare de mare

1 Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se taie felii dovleceii și vânăta.
Se curăță ardeii grași de cotoare și semințe și se taie pulpa fâșii. Roșiile se curăță și se taie cuburi.
2 Ceapa se taie felii. Se curăță verdeața și se amestecă împreună cu legumele pregătite; se repartizează pe o tavă adâncă.
3 Usturoiul se pasează cu 8 linguri ulei, suc de lămâie, zahăr, semințe de fenicul și piper. Amestecul se repartizeează uniform peste legume și se sărează cu sare de mare din belșug. Legu­mele se coc la cuptor cca 30 min. Între timp se amestecă.
4 Legumele și verdețurile se repartizează în borcane pregătite; în fiecare dintre ele se toarnă ulei, astfel încât toate ingredientele să fie complet acoperite. Se închid ermetic borcanele și se lasă să se răcească. Se lasă apoi să se marineze cel puțin 2 zile înainte de a putea fi consumate. La întuneric
și răcoare, se pot păstra până la
4 săptămâni.

V Preparare: 20 min. La foc: 30 min.
a simplu o Per porție (100 g, fără ulei): cca 50 calorii
aperitiv de post

/ Ingredientele pot
varia: se pot folosi ciuperci Champignon, țelină verde, fenicul
și ceapă verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*