Legume prăjite în aluat

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 25 min.
• 1 broccoli • 4 morcovi
• 2 dovlecei • suc de lămâie
• 2 cepe • 8 ciuperci • 100 g făină
• 80 g amidon • 125 ml bere
• 3 ouă • 1 lingură sirop de caramel • ulei

Se des­part buchețelele de broc­­coli. Se taie bucăți morcovii și do­vle­ceii. Se opăresc separat în apă cu sare, se trec prin apă re­ce
și se lasă să se scurgă. Se taie felii ceapa. Se stro­pesc ciu­percile cu lămâie. Se tăvălesc le­gumele și ciupercile prin 2 linguri de făină.
Se amestecă restul de făină cu amidon, bere, gălbenușuri și sirop. Se înglobează albușurile bă­tute cu sare; prin acest aluat se trec legumele și ciupercile. Se rumenesc în baie de ulei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*