Legume la wok cu tăiței și carne de porc

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
• 300 g pulpă de porc • amidon • 4 linguri ulei de arahide
• 250 g tăiței de orez lați • sare • 500 g morcovi • 3 cm ghimbir
• 2 căței de usturoi • 400 g varză chinezească • piper
• 40 ml sos de soia dulce
• frunzele de la 1 ceapă verde

Se taie carnea fâșii. Se tăvă­lește prin amidon și se prăjește în wok în 2 linguri ulei încins. Se fierb tăițeii în apă cu sare, conform indica­țiilor de pe ambalaj. Se scoate carnea din wok.
Se taie morcovii în fâșii lungi de cca 4 cm. Se deco-jește ghimbirul și se taie fâșii. Se curăță usturoiul și se taie felii. Se scot frunzele de varză, se spală, se șterg și se taie fâșii.
Se toarnă restul de ulei în wok și se prăjesc morcovii  3–4 min., apoi se adaugă carnea, ghimbirul și usturoiul, sare și piper și se prăjesc împreună 1 min. La final se adaugă varza și se mai pră­jește 3 min. Se stropește cu sos de soia. Se servesc tăi­țeii cu legume și carne și se presară ceapă verde.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*