Legume la tigaie cu orez

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 25 min.
• 1 morcov • 1 ardei gras roșu • 250 g praz
• 300 g dovlecei • 100 g muguri de bambus (din conservă) • 2 fire țelină
• 200 g orez Basmati prefiert • 300 ml suc de roșii
• 1 lingură ulei de susan
• 1 lingură praf de curry
• 2 linguri sos de soia • 1/2 linguriță cumin măcinat
• 1/2 linguriță curcuma • 2 linguri rondele de ceapa-ciorii

Se curăță legumele; morcovii, ardeiul gras, prazul, dovleceii și țelina se taie fâșii egale. Se scurg mugurii de bam­bus. Se fierbe orezul în apă cu sa­re, conform indi­cațiilor de pe ambalaj.
Se încinge uleiul într-o tigaie (de preferință wok). Se adau­gă praful de curry, apoi legumele și mugurii de bambus; se prăjesc 2 min. Se adaugă sucul de roșii, sosul de soia, cuminul, curcuma și ceapa verde.
Se scurge orezul într-o strecurătoare și se servește alături de legumele preparate.
Se pudrea­ză după dorință cu praf de curry.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*