Legume în crustă de bere

VCredit foto: Burda Romania
VCredit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•1 broccoli
•4 morcovi
•2 dovlecei
•suc de lămâie
•2 cepe
•8 ciuperci
•100 g făină
•80 g amidon
•125 ml bere •3 ouă
•1 lingură sirop de caramel
•ulei

Se curăță legumele. Se des­part buchețelele de broc­­coli. Se taie bucăți morcovii și do­vle­ceii. Se opăresc separat în apă cu sare, se trec prin apă re­ce și se lasă să se scurgă. Se taie felii ceapa. Se stro­pesc ciu­percile cu lămâie. Se tăvălesc le­gumele și ciupercile prin 2 linguri de făină.
Se amestecă restul de făină cu amidon, bere, gălbenușuri și sirop de caramel. Se înglobează albușurile bă­tute separat, cu sare; prin acest aluat se trec legumele și ciupercile, înfipte în furculița. Se rumenesc în baie de ulei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*