Legume dulci-acrișoare cu tăiței de orez

Credit foto: DUSAN ZIDAR/2012/shutterstock.com
Credit foto: DUSAN ZIDAR/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 morcovi • 1 bulb de fenicul • 3 cepe verzi • 1 ardei gras roșu • 200 g tofu afumat
• 1 bucățică ghimbir (cca 2 cm) • 2 căței de usturoi • 2 linguri sos de soia • 2 linguri miere
• amestec de condimente chinezești  • 100 ml suc de ananas sau de portocale
• 2 lingurițe amidon • 200 g tăiței fini de orez • 2 linguri ulei de
arahide • 150 g bucățele de ananas din conservă (fără zahăr)
• 75 g nuci de Cajou

1 Se taie morcovii bețișoare, feniculul fâșii, iar ceapa verde ron­de­le. Ardeiul gras se curăță de cotoare și se taie cuburi, la fel ca tofu. Se decojește rădăcina de ghim­bir  și se toacă, la fel ca usturoiul.
2 Se amestecă sosul de soia cu miere, mirodenii și suc de ananas sau de portocale. Se dizolvă amidonul într-o lingură de apă și se înglobează.
3 Pastele se fierb în apă cu sare cca 3 min. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Se încinge uleiul în wok. Se prăjesc înăuntru ceapa verde și morcovii și după 3 min. se adaugă ardeiul gras și feniculul. Se mai călesc cca 5 min., amestecând.
4 Se adaugă ananas, usturoi, tofu, ghimbir și nuci de Cajou. Se adaugă sosul picant pregătit în prealabil și se lasă să dea în clocot, a­mes­tecând. Se adaugă pastele și se amestecă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*