Legume cu soia

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

4 porții / Preparare: 30 min.
• 200 g orez cu bob lung • 200 g tofu (brânză de soia)
• 2 linguri sos de soia • 1 conservă porumb (425 ml)
• 2 roșii • 1 dovlecel mic • 1 cățel de usturoi
• 2 cepe • 1 lingură pesmet
• 1 ou • sare, piper • 3 linguri ulei
• 100 ml supă de legume

Orezul se fierbe. Se toacă to­fu sau se dă prin mașina de to­cat. Se amestecă împreună cu sosul de soia.
Se lasă să se scurgă porum­bul. Se spală roșiile, se curăță și se taie felii.
Se spală dovlecelul, se cu­răță și se taie felii. Se toacă ceapa și usturoiul.
Se amestecă ceapa cu pes­met, ou, sare, piper și tofu. Se încinge într-o tavă 1 lingură de ulei; se prăjește înăuntru com­poziția de tofu, la foc iute.
Într-o tigaie mare se încing două linguri de ulei. Se călește înă­un­tru usturoiul. Se în­glo­bează orezul și se încălzește în tigaie. Se adaugă porumbul, dovleceii, roșiile și amestecul de soia. Se călesc; se adaugă supă, sare și piper. Se acoperă și se lasă la foc moale 10 min. Preparatul se potrivește încă o dată, după gust, de sare și piper și se servește în tigaie, ornat cu verdeață.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*