Legume cu mei

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 4 porții
• 4 carote (morcovi tineri)
• 1 ardei gras roșu
• 2 dovlecei • 2 linguri ulei de măsline
• sare, piper
• 50 ml vin alb
• 1 fir cimbru • 200 g mazăre
• 2 fire busuioc
• 1 cană mei

1 Se taie felii carotele și do- v­leceii. Ardeiul gras se cu­răță de cotoare și semințe, iar pulpa se taie fâșii. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc carotele, ardeiul gras și dovleceii. Se sărează, se piperează și se stinge cu vin. Se adaugă cimbrul și mazărea și se acoperă vasul cu un capac. Se lasă să fiarbă înăbușit.
2 Se așază meiul într-o oală  și se toarnă deasupra apă clocotită, cât să îl acopere complet. Se acoperă cu un capac și se dă în clocot. Apoi se ia de pe foc și se lasă să se odihnească puțin. Eventual se adaugă sare și busuioc tocat. Se servește cu legume.

Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*