Legume cu hrișcă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

5 porții / Preparare: 2 ore
• 250 g boabe de hrișcă
• 500 g broccoli
• 1 linguriță ulei
• sare, piper
• 100 g bacon • 1 morcov
• 4 căței de usturoi decojiți

Se așază boabele de hrișcă într-o strecurătoare și se opăresc cu apă clocotită. Se așază apoi într-o oală și se toarnă deasupra apă astfel încât nivelul apei să depășeas­că cu 2 cm nivelul boabelor. Se sărează și se pune oala la fiert. După ce dă în clocot, se reduce
focul, se acoperă vasul cu un capac și se continuă fierberea, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Se despart buchețelele de broccoli și se așază în apă clocotită; se fierb cca 3 min. Se strecoară și se amestecă împreună cu hrișca. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește baconul. Se adaugă usturoi și felii de morcovi și se prăjesc puțin împreună. Se adaugă la amestecul de hrișcă; se sărează și se piperează.
Se servește imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*