Lasagna de roșii

Credit fptp" Burda Cehia
Credit fptp" Burda Cehia
Credit fptp” Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 linguri ulei de măsline
• 400 g ricotta sau urdă
• 2 gălbenușuri
• sare, piper • 5 fire de busuioc
• 15 foi de lasagna (refrigerate)
• 300 g sos de roșii • 150 g șuncă tăiată fâșii
• 4 roșii (tăiate felii subțiri)
• 125 g cașcaval ras

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se unge o formă de sufleu cu ulei de măsline. Se amestecă ricotta cu gălbenușuri, sare și piper. Se spală frunzele de busuioc; se pun deoparte câteva pentru decor și restul se toacă.
Se așază pe fundul formei 5 foi de lasagna și se ung cu o parte din sosul de roșii; se re­par­tizează jumătate din cantitatea de fâșii de șuncă, apoi se repartizează jumătate din cantitatea de brânză și se presară busuioc. Apoi se repartizează al doilea strat de foi de lasagna și se ung cu suc de roșii. Se așază restul de brânză și de busuioc și se aplică încă un strat de foi de lasagna. Se unge cu restul de sos și se repartizează felii de roșii, sare, piper și cașcaval. Se în­cinge cuptorul și se coace lasagna cca 35 min. Înainte de servire se decorează cu busuioc.

Preparare: cca 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*