Lasagna de pui cu spanac

credit foto: Jakob Hausmann
credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann propune o cină delicioasă, pe care o pot savura și gurmanzii preocupați de siluetă

Maestrul Jakob Hausmann este patronul restauran­tului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București.
www.micaelvetie.ro
[email protected]

Ingr. pt. 4 porții
• 400 g spanac • 300 g piept de pui  • 3 linguri ulei  •1 ceapă • 3 căței usturoi • sare,
piper • cimbru • nucșoară • 1 lingură bulion • 100 ml vin roșu • 1 conservă roșii deco­jite și tăiate cuburi • 100 g foi de lasagna • 90 g cașcaval
• 4 linguri smântână

Se dă carnea prin mașina de tocat. Ceapa și 1 cățel de usturoi se călesc în ulei; se adaugă carnea și se prăjește; se condimentează cu sare, piper și cimbru. Se fierbe 20 minute, apoi se strecoară. Se toarnă bulionul și vinul roșu, apoi se adaugă cuburile de roșii, cu sucul lor și se lasă să fiarbă totul 15 min. Se călește restul de usturoi și se adaugă spanacul; se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Se unge o formă de sufleu cu ulei de măsline și se așază straturi alternative de foi de lasagna, carne de pui, cașcaval și spanac. Stratul superior va fi de cașcaval; se toarnă deasupra smântână. Se coace lasagna 45 min. la mijocul cuptorului încins la 180 ºC.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*