Lasagna de pește

Credit foto: marco mayer/2012/shutterstock.com
Credit foto: marco mayer/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 căței de usturoi • 2 cepe roșii • 3 linguri ulei de măsline • 100 g bulion • 1 conservă roșii pentru pizza (850 ml) • 500 g filé de somon • 1 linguri suc de lămâie • 1 legătură mărar • 300 g roșii cherry
• 80 g capere (de la borcan) • sare, piper
• 9 foi de lasagna (uscate, nefierte) • 80 g cașcaval ras

1 Se călesc ceapa și usturoiul tocate într-o lingură de ulei; se adaugă bulion și roșiile din conservă și se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min.
2 Peștele se stropește cu lămâie și se taie fâșii de 2 cm; se prăjesc în restul de ulei cca 2 min.
3 Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se taie jumătăți roșiile cherry și se adaugă în sosul de roșii, împre­ună cu mărarul și caperele; se sărează și se piperează. Într-o formă de sufleu se așază sosul, peștele și foile de lasagna; deasupra trebuie să fie un strat de sos. Se presară cașcaval și se coace 25 min.
Preparare: 30 min. Coacere: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*