Lasagna de mere

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB6 porții / Preparare: 50 min.
• 2 plicuri praf de budincă de vanilie • 20 g amidon
• 800 ml lapte • 110 g zahăr • 1 lingură suc de lămâie
• 1,5 kg mere • 100 g stafide • 250 g fulgi de migdale
• 1 lingură unt • 50 ml gin • 250 ml frișcă • 2 ouă
• 8-10 foi de lasagna

Se amestecă praful de budincă împreună cu amidon și 100 ml lapte. Restul de lapte se dă în fiert cu 60 g zahăr; se înglobează com­poziția de budincă și se dă în fiert. Se lasă să se răcorească și se dă la frigider.
Se spală merele, se decojesc și se rad. Se călesc în puțină apă cu stafide și suc de lămâie cca 5 min. Se adaugă în final ginul. Se rumenesc fulgii de migdale într-o tigaie cu unt și 1 lingură zahăr. Se bate frișca. Se separă ouăle, albușurile și gălbenușurile se bat separat cu câte 2 linguri de zahăr.
Budinca răcită se mai amestecă o dată. Se înglobează frișca, al­bu­șurile și gălbenușurile bătute. Se încinge cuptorul la 175 °C. Se unge o formă de sufleu. Se așază un strat de mere, apoi unul de budincă, unul de fulgi de migdale și unul de foi de la­sagna. Se continuă astfel până se epui­zează ingredientele. Stratul supe­rior trebuie să fie de budincă presă­rată cu fulgi de migdale.
Se coace lasagna la cuptor 45–50 min.: în primele 20 min. se acoperă cu capacul, apoi se coace fără capac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*