Lasagna de legume

Credit foto: SunnyS/2012/shutterstock.com
Credit foto: SunnyS/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 650 g roșii • 300 g vinete
• 300 g dovlecei • 1 ceapă
• 2 linguri ulei de măsline • 2 linguri verdețuri asortate tocate (cimbru, oregano, busuioc) • sare, piper
• 2 linguri făină • 2 linguri unt
• 500 ml lapte • 40 g parmezan
• 8 foi de lasagna • 200 g mozzarella tăiată felii

1 Se călește în ulei ceapa tocată. Se adaugă dovleceii și vinetele tăiate cuburi; se călesc 3 min. Se adaugă roșiile și verdeața; se lasă să fiarbă 10 min. Se sărează și se piperează. Se prepară sosul béchamel: se călește făina în unt, se toarnă laptele și se lasă să fiarbă sosul 5 min. Se adaugă parmezan, sare și piper.
2 Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se toarnă într-o fornă puțin sos Béchamel; se așază un strat de foi de lasagna și 1/2 din cantitatea de legume; se acoperă cu sos. Se așază restul de paste, legume și sos. Se așază deasupra felii de mozzarella și se coace 40-45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*