Lasagna de dovlecei

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 kg dovlecei tăiați felii subțiri, pe lung
• 350 ml lapte
• 4 linguri unt
• 2 linguri făină • 2 ouă 
• 1 praf nucșoară măcinată 
• sare, piper
• 100 g cașcaval moale ras
• 80 g parmezan ras

Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort și se ung marginile cu unt topit. Se topește și restul de unt, se adau­gă făină și se călește puțin; se stinge cu lapte și se amestecă sosul Béchamel la foc moale, până ce se îngroașă. Se lasă să se răcorească și se înglobează pe rând ouăle. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară; se lasă să se răcească complet. Apoi se înglobează cașcavalul moale ras.
Se încinge cuptorul la 150 ºC. Pe fundul formei se așază felii de dovlecei și se presară parmezan. Se aplică apoi cu pensula un strat de Béchamel, apoi unul de dovlecei și așa mai departe, până ce se epuizează ingredientele. Se presară parmezan. Se coace cca 50 min., până se rumenește. Se poate servi fierbinte sau rece.
Preparare: 30 min. 
La cuptor: 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*