Lasagna de cartofi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 2 ore
Sos Béchamel: • 40 g unt • 40 g făină • 500 ml lapte
• 1 praf nucșoară măcinată • sare, piper
• 100 g cașcaval ras
Pentru lasagna:
• 10 foi de varză creață • 700 g cartofi fierți în coajă și rași • 300 g făină
• 2 linguri amidon • sare, piper • 1 ou
• 2 linguri pătrunjel tocat

Se topește untul într-o crăticioară și se adaugă făina; se călește puțin, dar nu se lasă să se rumenească. Se toarnă jumătate din can­titatea de lapte, se bate și se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Se toarnă apoi restul de lapte și se lasă să fiarbă, amestecând continuu, cca 20 min.
Se curăță de cotoare foile de varză și se opăresc în apă clocotită. Se scot și se trec prin jet de apă rece. Se unge forma de sufleu
și se tapetează cu pesmet. Se amestecă cartofii cu făină și amidon, sare și piper.
Se înglobează oul și se frământă un aluat care se împarte în patru. Se întind 4 foi de mărimea formei de sufleu.
Pe fundul formei se așază o foaie de cartofi, deasupra se pune o treime din cantitatea de varză, se unge cu sos Béchamel și se presară cașcaval; se continuă astfel până ce se epuizează ingredientele. Ultimul strat tre­buie să fie o foaie de aluat care se acoperă cu restul de Béchamel și se presară cașcaval. Se coace 40 min. în cuptorul încins la 170 °C. Înainte de servire se presară pătrunjel verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*