Lasagna clasică

Credit foto: Viktor1/2012/shutterstock.com
Credit foto: Viktor1/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 150 g foi de lasagna (nefierte)
• 2 linguri ulei de măsline
• 1 conservă roșii decojite întregi în suc de roșii
• 1 ceapă • 2 morcovi
• 1/4 rădăcină de țelină
• 1 cățel de usturoi • rozmarin, salvie
• 150 g carne de vită tocată • 150 g salam italian decojit și tocat
• 1 linguriță făină • 80 ml vin roșu sec •1 lingură smântână
• 3 linguri parmezan ras • scorțișoară măcinată
• 150 g ricotta sfărâmată cu furculița • 1 ou
• 150 g mozzarella • sare, piper

1 Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare și 1 lingură ulei de măsline. Când dă în clocot, se pun foile de lasagna și se fierb 8 min. al dente. Se scurg și se ung cu o lin­gu­riță de ulei de măsline, ca să nu se lipească.
2 Se pasează roșiile cu tot cu suc. Se toacă la mixer ceapa cu morcovii, țelina, usturoiul, salvie și rozmarin; se călesc în ulei, la foc iute. Apoi se reduce focul și se mai călesc cca 10 min. Se adaugă carnea tocată și salamul tocat și se prăjesc. Se adaugă făina și se mai călește puțin. Se stinge cu vin și se înăbușă 15 min. Se adaugă piureul de roșii, smântâna, parmezanul și scorțișoara și se lasă să fiarbă cca 20 min. Se pune deoparte.
3 Separat, se amestecă ricotta cu oul, 3/4 din cantitatea de mozzarella rasă, sare și piper. Se încinge cuptorul la 175 ºC. Într-o formă unsă 
se așază straturi succesive de foi de 
lasagna, amestec de carne și amestec de ricoota. Se acoperă cu restul de mozzarella și se dă la cuptor până se rumenește (45-55 min.). Se lasă se odihnească 5 min. înainte de servire.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*