Lasagna bologneză

Crediti foto: B.G. Smith/2012/shutterstck.com
Crediti foto: B.G. Smith/2012/shutterstck.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 morcov • 2 cepe • 1 lingură unt • 500 g carne tocată • 150 ml vin roșu • 1 conservă roșii decojite (400 g) • 100 ml supă
• 2 linguri pătrunjel tocat • 2 foi de dafin • 1/2 linguriță zahăr • sare, piper • 500 g spanac (proaspăt sau congelat)
• 1 cățel de usturoi • 1 lingură ulei de măsline
• 200 ml smântână • nucșoară • 12 foi de lasagna
• 250 g mozzarella

1 Se toacă morcovul și o ceapă și se călesc în unt; se adaugă carnea tocată și se prăjește până devine fărâmicioasă. Se toarnă vin roșu și se lasă să fiarbă. Se adaugă roșii, supă, pătrunjel tocat și foi de dafin; se lasă să fiarbă toate la foc mic 20–30 min. Se îndepărtează foile de dafin și se adaugă sare, piper și zahăr.
2 Se opărește spanacul în apă cu sare, se trece prin jet de apă rece și se stoarce; se toacă. Se toacă restul de ceapă și usturoi și se călesc în ulei. Se adaugă spanacul și smântâna, sare, piper și nuc­șoară.
3 Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se unge o formă de sufleu și se așază straturi alternative de sos de carne tocată, foi de lasagna și spanac; se încheie cu un strat de sos de carne tocată. Deasupra se așază felii de mozzarella; se coace 30–35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*