Lăptic raw-vegan

Credit foto: Viktorija/Fotolia.com
Credit foto: Viktorija/Fotolia.com
Credit foto: Viktorija/Fotolia.com

Veronica Bâtcă, actriță și pasionată de bucătăria fără foc ne propune o rețetă pentru desert și/sau mic dejun, potrivită și pentru o zi de post

• 2 căni lapte de migdale (caju, nuci… care îți plac)
• 1 lingură făină de cânepă
• 2 curmale
• 1 linguriță scorțișoară
• 1 linguriță cardamom
Se așază toate ingredientele în vasul blenderului și se pasează.

Laptele de nuci, caju sau migdale se obține ușor în casă: nucile alese se lasă să se înmoaie în apă cel puțin câteva ore (cel de migdale ar fi bine să fie lăsat peste noapte).
Se pasează apoi la blender, cu o cantitate suficientă de apă nu prea rece (sub 40 ºC, totuși) și puțină miere sau sirop de arțar. Se mai poate adăuga și vanilie, după gust.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*