Labă de urs cu ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

60 bucăți / Prep.: 1 oră
• 190 g făină •  2 linguri cacao
• 60 g zahăr pudră • 1 plic zahăr vanilat
• 40 g nuci măcinate • 1 linguriță scorțișoară măcinată • 1/2 linguriță cuișoare măcinate
• 150 g unt • 1 gălbenuș
• zahăr pudră

Într-un castron se amestecă făina cu zahăr pudră și cacao. Se adaugă zahăr vanilat, nuci și mirodenii, apoi untul și gălbenușul. Se frământă aluatul și se dă la frigider timp de cca 2 ore.
Se taie bucăți de aluat și se așază în forme mici striate, unse. Se așază formele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc cca 12-15 min. în cuptorul încins la 180 ºC.
Se răstoarnă prăjiturelele pe un grătar și se lasă să se răcească complet. Se păstrează apoi până în momentul servirii într-o cutie etanșă. Înainte de servire se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*