Kunafa

Credit foto: pseudopixels/2012/shutterstock.com
Credit foto: pseudopixels/2012/shutterstock.com

Kunafa: plăcintă cu brânză în stil libanez
Pt. 10 porții:
Se prepară un sirop din 500 g zahăr, 300 ml apă și 1 lingură suc de lămâie.  Se lasă să fiarbă 5 min., până ce se îngroașă. Se adaugă 2 linguri de apă de portocal și se lasă să se răcească, apoi se dă la frigider. Se prepară o cremă înglobând cu telul 125 g făină de orez în 1 l lapte fierbinte. Se adaugă 125 ml smântână grasă. Se reduce focul la minimum și se lasă să fiarbă 10 minute, amestecând continuu cu telul.
Se adaugă  4 linguri zahăr. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se fierb 400 g fidea și se adaugă 250 g unt topit. Se amestecă bine și jumătate de cantitate se așază într-o formă de tort. Se acoperă cu cremă și se așază deasupra restul de paste; se coace plăcinta la cuptor cca 45 minute. Se scoate apoi din cuptor și se trece lama unui cuțit de-a lungul marginii. Se răstoarnă plăcinta și se însiropează cu jumătate din cantitatea de sirop. Se presară 200 g fistic măcinat și se servește alături cealaltă jumătate de cantitate de sirop.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*